Hoppa till sidans innehåll

Prova på apparat- och fridykning

24 AUG 2021 14:52
Söndagen den 12 september har du möjlighet att prova på både fridykning och apparatdykning i Arena Älvhögsborg tillsammans med Sportdykarklubben Vått 69.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2021 14:52

Söndagen den 12 september mellan kl 10.00-13.00 i samband med Arena Älvhögsborgs invigning av sina nya bassänger kommer vi finnas på plats inomhus i 25-meters bassängen och det hade varit otroligt kul att få träffa dig där.

Om man just för tillfället kanske inte känner sig redo för ett prova på dyk, utan enbart vill ha mer info om dykning,  så är man självklart varmt välkommen att komma och träffa oss ändå. Att dyka kan inkludera så otroligt många saker, som tex UV-fotografering, teknisk dykning, grottdykning, det maritima livet och mycket mycket mer. Vi finns på plats för att berätta mer om detta, våra kurser och vår klubb.

Så passa på, kom förbi, ta en fika med oss och låt oss inspirera er till vår fantastiska värld!

Vill du göra ett prova på dyk den 12 september inom fridykning eller apparatdykning? Läs mer här nedan och anmäl dig till respektive kontaktperson så återkommer vi med ytterligare info till dig:)

Prova på Fridykning

Under dagen kan man prova på fridykning löpande, viss väntetid kan förekomma beroende på antal besökare och utrustning. 

Prova på är för vuxna och barn från 10 år. Medtag gärna egna fenor, snorkel och cyklop om du/ni har. Det finns även att låna på plats men i begränsat antal och storlekar.

Att utöva fridykning där du spenderar mer tid under än ovanför ytan är fruktansvärt kul! Fridykning är som snorkling, fast så mycket mer. Känslan av att röra sig smidigt i vattnet och vara nästan viktlöst är magisk.

Våra träningar går ut på att utvecklas till bra och säkra fridykare samtidigt som det är viktigt att ha roligt tillsammans. När man har lärt sig rätt teknik kan man i organiserade former och med rätt säkerhet träna på att kunna dyka djupare och längre och på så sätt vara under ytan längre.

Intresserad av att prova på?

Varmt välkommen, ingen föranmälan krävs.

 

Prova på Apparatdykning

Är du också nyfiken på hur det är att dyka? Att få uppleva total viktlöshet, sväva fritt och ta del av den fantastiska värld som öppnar upp sig under ytan. Nu har du möjlighet att ta ditt första steg in i denna värld.

Ert prova dyk kommer inledas med en teoretisk genomgång samt introduktion till hur utrustningen fungerar. Efter det kommer ni tillsammans med er instruktör få genomföra ert prova på dyk i bassängen där ni kommer få lära er några grundläggande övningar och framförallt få simma omkring och njuta av viktlösheten.

Givetvis görs prova på dyket med en auktoriserad och godkänd dykinstruktör. I prova på dyket ingår teori, bassängpass och lån av komplett dykutrustning. Det enda man behöver ta med sig är badkläder.

Förutsättningar för att göra ett prova på dyk är att man är fullt frisk och du kommer därför få fylla i en hälsodeklaration innan dykningen. Åldersgräns 14 år. Är du under 18 år skall målsman även skriva på.

Beräknad tidsåtgång är ca 2 timmar, varav 30 minuter dykning.
Föranmälan krävs och då vi har begränsat antal platser är det först till kvarn som gäller.

Anmälan görs till Anki Carlsson på This is a mailto link

Har du frågor får du gärna kontakta oss per telefon, tel 0733-48 96 74

Skribent: Anki Carlsson
E-post: Adressen Gömd

Besök vår facebook sida!


sdkvatt69 på Instagram


Postadress:
SDK Vått-69 - Sportdykning
c/o Per Colliander, Renströmsvägen 28
46159 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0708226076
E-post: This is a mailto link

Se all info