Planerade kurser 2024/2025


Introduktionsdyk/Prova på dyk!

Kursstart: löpande/på begäran
Ansvarig instruktör: Ulf Axenfalk
För mer info och anmälan, klicka här!


Har du funderat på hur det är att vara viktlös, sväva fritt och att andas under ytan? Eller funderar du på att gå en grundkurs, men vill prova innan du bestämmer dig, då är detta den perfekta lösningen.


Våra prova på dyk genomförs i pool på Arena Älvhögsborg tillsammans med någon av våra instruktörer och vi erbjuder dessa dyk för såväl enskilda personer som för grupper, företag och kompisgäng. Den perfekta presenten att ge bort till någon eller varför inte göra det tillsammans?


Priset är 450 kr/person. Om du tecknar dig för en kurs efter prova-på-dyket räknar vi av kostnaden från kursen.

.CMAS One Star Diver

Kursstart: Våren 2025
Ansvarig instruktör: Anders Engman
För mer info och anmälan, klicka här!


CMAS One Star Diver är kursen för dig som vill lära dig att dyka! Vi utbildar enligt CMAS dykutbildningssystem och har kunniga dykinstruktörer som gör allt för att ge dig bästa möjliga start på din dykning.

Under kursen varvar vi teori (e-learning) med praktisk dykträning i bassäng eller i skyddat vatten för att sedan avsluta med tre dagar på Stora Skeppholmen utanför Lysekil. (Vått 69:s klubbstuga, "Skeppis")

Efter avslutad kurs erhåller du certifikatet CMAS One Star Diver som är erkänt över hela världen. Du har då tillräcklig praktisk och teoretisk kunskap för att dyka i öppet vatten till max 20 meter tillsammans med annan certifierad dykare.CMAS Two Star Diver
Kursstart: Våren 2025
Ansvarig instruktör: Peter Johansson och Tomas Johansson
För mer info och anmälan, klicka här!


CMAS Two Star Diver är för dig som redan har ett dykcertifikat (CMAS* eller PADI Open Water t.ex.) och vill prova lite mer avancerad dykning för att bland annat kunna dyka till max 30 meters djup. Vi utbildar enligt CMAS dykutbildningssystem och våra dykinstruktörer kommer att som gör allt för att ge dig en både rolig och givande vidareutbildning.

Kursen börjar med sex teorilektioner, repetition samt teoriprov och avslutas med en förlängd helgs dykning på ”Skeppis”, klubbens anläggning i Lysekil, där vi gör tre praktikmoment samt fyra kursdyk (se schema nedan).

Efter avslutad kurs erhåller du certifikatet CMAS Two Star Diver som är erkänt värden över.CMAS Children Diving
Kursstart: löpande 2024
Ansvarig instruktör: Anki Carlsson, Anders Engman, Ulf Axenfalk

Barn uppskattar undervattensvärlden minst lika mycket, om inte mer ibland, som vad vuxna gör. Att lära sig dyka säkert och hantera utrustningen är minst lika viktigt som att förstå och känna igen det man ser. I utbildningen får barnen lära sig grunderna för sportdykning tillsammans med en utbildad barninstruktör. Man tränar i bassäng och på de två sista kurserna får man också dyka i öppet vatten! Vårdnadshavare ska vara närvarande på första lektionen. Därefter kommer man överens med instruktören om närvaro under kursen.


Våra barndykarkurser är:

CMAS Bronze Award
Från 8 år, Dyk i bassäng till maximalt 5 meters djup.

CMAS Silver Award
Från 10 år. Dyk i öppet vatten till maximalt 5 meters djup.

CMAS Gold Award
Från 12 år. Dyk i öppet vatten till maximalt 10 meters djup.


Efter kursen är kravet att barndykaren har två parkamrater där en dykare är lägst CMAS/SSDF tvåstjärnig dykare (eller motsvarande). En av dessa två dykare behöver vara 18 år. Dyker man med instruktör behövs inga fler parkamrater.


Våra dykkurser för barn kommer hållas löpande under året.

Varmt välkommen att maila på kurs@vatt69.se eller kontakta oss på telefon 0733-48 96 74 för mer information och intresseanmälan.


Har du frågor om våra kurser?


Maila oss på kurs@vatt69.se eller kontakta Anki på tel 0733-48 96 74


Övriga kurser

  • CMAS***
  • CMAS** Instruktör
  • CMAS Nitrox
  • HLR InstructorHär kan du läsa mer om den utbildningsstege som SSDF/CMAS erbjuder och som är det utbildningssystem som vi använder oss av.